Μια πιο "ανάλαφρη" παρουσίαση μου

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, το Internet μπορεί να αποτελεί το επάγγελμά μου, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει στη ζωή. Το αγαπημένο μου hobby είναι ο χορός. Μου αρέσουν κάθε είδους χοροί (παλαιότερα ανήκα στην χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων), αλλά τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι κυρίως με τους απαλούς (ballroom) χορούς (fox trot, slow waltz, tango, viennese waltz), αλλά και με τους latin (cha-cha, mambo, rumba, jive, samba). Στις σελίδες ενός πολύ καλού φίλου μπορείτε να βρείτε περιγραφικά κείμενα για αυτούς τους χορούς, γραμμένα από επαγγελματίες, αλλά και φανατικούς ερασιτέχνες (εγώ έχω συνεισφέρει τα σχόλια για το Slow Waltz και το Slow Fox).

Ένα άλλο hobby μου είναι η ιστιοπλοία. Αν και έχω δίπλωμα ιστιοπλόου ανοικτής θαλάσσης από τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας (ΑΝΟΓ), προτιμώ να κάνω σύντομες βόλτες με μικρά σκάφη (Laser 16). Μπορεί να μη φαίνονται τόσο εντυπωσιακά όσο τα μεγάλα (follow your heart κ.λπ.), αλλά σε κάνουν να νιώσεις πραγματικά τι θα πει θάλασσα. Το μόνο "ελάττωμά" τους είναι ότι λόγω του μικρού τους βάρους δεν συγχωρούν λάθη (τουμπάρουν εύκολα και βρίσκεσαι στη θάλασσα χωρίς να έχεις προλάβει να καταλάβεις τίποτε). Αυτό όμως είναι και ένα από τα πράγματα που κάνουν την πλεύση μαζί τους τόσο όμορφή. Απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή, γρηγορότερα αντανακλαστικά και καλύτερη φυσική κατάσταση απ' ότι τα μεγαλύτερα "κρουαζιεράδικα" σκάφη. (Δυστυχώς, δεν έχω φωτογραφίες από Laser 16 και γι' αυτό παραθέτω εδώ μια από ένα ταξίδι μου στο Αιγαίο.)

Αγαπώ επίσης τη φύση και τα ταξίδια. Είναι αλήθεια ότι οι πολλές υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να πηγαίνω για πεζοπορία ή για rafting όσο συχνά θα ήθελα. Μου αρέσουν όμως πάρα πολύ και γι' αυτό αποτελούν ένα πολύτιμο μέρος των ενδιαφερόντων και των δραστηριοτήτων μου.

Αγαπώ επίσης πάρα πολύ το γράψιμο. Ξεκίνησα να γράφω για το Internet και τις επιχειρηματικές εφαρμογές του πριν από αρκετά χρόνια και με τον καιρό ανακάλυψα ότι το γράψιμο μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσω πιο άνετα τα συναισθήματά μου, να προβάλλω με μεγαλύτερη δύναμη τις ιδέες μου και να δομήσω καλύτερα τη σκέψη μου.

Το μόνο πρόβλημα που έχω με το γράψιμο για θέματα Internet είναι ότι τις περισσότερες φορές χτίζω πάνω στην άμμο αφού η πλειοψηφία των θεμάτων με τα οποία ασχολούμαι χάνουν σύντομα την αξία τους λόγω της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας. Έτσι, δημιούργησα και το ezine "Μεταξύ Φίλων" όπου γράφω για βαθύτερα και ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα.

Τέλος, εξακολουθώ να θεωρώ σαν hobby μου τη μελέτη και τις εφαρμογές της επιχειρηματικής αξιοποίησης του Internet, παρά το γεγονός πως από το 1996 αποτελεί το κύριο επάγγελμά μου (σήμερα εργάζομαι στον AlphaTV και διαχειρίζομαι θέματα Internet). Βέβαια, η μελέτη των επιχειρηματικών εφαρμογών του Internet, είναι ένας μάλλον ασυνήθιστος τρόπος να περνάει κανείς τον καιρό του, ειδικά όταν αυτό κάνει και όταν εργάζεται. Ωστόσο, για μένα είναι μια συνήθεια που δύσκολα θα εγκαταλείψω μια και ξεκίνησε το 1993, όταν πρωτοσυνδέθηκα με το δίκτυο.

Από τότε ένιωθα εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και χρησιμοποιούν το δίκτυο οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση σ' αυτό. Μου αρέσει να μαθαίνω πώς σκέφτονται, τι τους αρέσει να κάνουν, τι δραστηριότητες μεταφέρουν σ' αυτό από άλλους χώρους κ.λπ. Επειδή όμως έχω σπουδάσει οικονομικά, αφιέρωσα από την πρώτη στιγμή πολύ χρόνο και προσπάθεια στις οικονομικές εφαρμογές του δικτύου (Δημοσίευσα τα πρώτα κείμενα για το Internet στο Web και ξεκίνησα τα πρώτα σεμινάρια επιχειρηματικής αξιοποίησης του δικτύου στους κόλπους της ΕΕΧΙ το 1994).

Ευτυχώς για μένα, το δίκτυο δεν με απογοήτευσε ποτέ. Οι εξελίξεις στον χώρο των επιχειρηματικών εφαρμογών του συνεχίζονται πάντοτε με αμείωτη ένταση, δίνοντάς μου συνεχώς τροφή για σκέψη και δημιουργώντας όλο και περισσότερα ερωτηματικά (περισσότερη συζήτηση γι΄ αυτά θα βρείτε στο περιοδικό μου, Interbiz News, το οποίο εκδίδω από το 1996). Νομίζω λοιπόν πως δικαιούμαι να υποστηρίζω ότι: "There is no business like Internet Business".

Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι πως αισθάνομαι όλο και πιο μόνος. Η ελληνική αγορά έχει γεμίσει άπληστους ανθρώπους που περιμένουν να γίνουν πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα. Βλέπω όλο και λιγότερους επίδοξους επιχειρηματίες να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι πραγματικά το δίκτυο και πως λειτουργεί, να μάθουν ποιες ιδιαιτερότητες έχει έναντι των άλλων μορφών επιχειρηματικής δραστηριότητας και να κατανοήσουν τις ανάγκες των χρηστών του. Κρίμα. Ας ελπίσουμε πως θα δούμε σύντομα περισσότερους ανθρώπους με μυαλό στο χώρο. Διαφορετικά θα αρχίσουμε να μιλάμε και εδώ για χαμένα τραίνα και να κλαιγόμαστε στους γύρω μας ζητώντας ειδική μεταρρύθμιση, εξαιρέσεις και επιείκια λόγω των ιδιαιτεροτήτων μας κ.λπ. κ.λπ.

Εκτός από τα παραπάνω (κύρια) ενδιαφέροντά μου μου αρέσει επίσης να ασχολούμαι με:

 1. Ιστορία

  Προτιμώ την Ελληνική Ιστορία, αλλά βρίσκω ενδιαφέρουσα κάθε μορφής ιστορική πληροφορία. Αν βρείτε κάποιο ενδιαφέρον site ή βιβλίο παρακαλώ ενημερώστε με.

 2. Λογοτεχνία

  Δίνω μεγάλη βαρύτητα στα βιβλία που σε μαθαίνουν πώς να σκέπτεσαι, πώς να αγαπάς τον κόσμο γύρω σου και πώς να ζεις. Όπως κάθε καλός μοντερνιστής αποφεύγω επιμελώς όλους τους μεταμοντέρνους και προσεγγίζω πάντοτε με μεγάλη δυσπιστία την αφηρημένη τέχνη.

 3. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Media Criticism

  Κάθε άνθρωπος αποτελεί μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη προσωπικότητα με ιδιαίτερες ανάγκες, πρωτότυπες σκέψεις και συχνά ακατανόητες (για όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο) επιθυμίες. Θεωρώ λοιπόν καταδικασμένες σε αποτυχία τις προσπάθειες των broadcast media (τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.λπ.) "να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι" όλη την ανθρωπότητα (ή έστω μεγάλα τμήματα αυτής), προσφέροντας σε κάθε ακροατή ή θεατή το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι όσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι στους οποίους θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα, τόσο πιο απλό, ανούσιο και τελικά παραπλανητικό γίνεται το μήνυμα (υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο η απλοποίηση διαστρευλώνει αντί να κάνει πιο εύληπτη την αλήθεια).

  Θα βρείτε μια εξαιρετική ανάλυση πάνω σ' αυτό το θέμα στο Transparency. Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω σε όσα θα διαβάσετε εκεί είναι η πίστη μου ότι το μέλλον της πληροφόρισης, αλλά και της ψυχαγωγίας βρίσκεται στο Internet, το οποίο αποτελεί το μόνο πραγματικά αμφίδρομο και εξατομικευμένο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης. Γι' αυτό και εργάζομαι καθημερινά για να κάνω αυτό το νέο μέσο όλο και πιο ισχυρό.

[Δρακόσπιτο]
[Tango]
[Οινούσες - Χίος 4/9/1999]
[Rafting]
[Αίγινα]
[Slow Waltz]
[Rumba]

Γιώργος Επιτήδειος © 2001


Επιστροφή στην αρχική σελίδα